Nieuwe dromen

De laatste weken beginnen er steeds meer puzzelstukjes op hun plaats te vallen. Voor het eerst in lange tijd begin ik voorzichtig wat contouren te zien van hoe ik graag zou willen dat mijn leven eruit ziet. Een van mijn problemen na het afronden van mijn studie was dat ik geen doelen meer had die ik echt wilde bereiken. Mijn grootste doel, het afronden van mijn studie, was immers bereikt.

nieuwe doelen

Het vinden van nieuwe doelen bleek moeilijker dan gedacht.  Het doel een baan vinden bleek niet genoeg. Ik had geen idee wat ik nu eigenlijk wilde en de banen lagen niet voor het oprapen. Mijn mooie papiertje bracht me nergens. Een trip naar het buitenland leek dus het beste. Na terugkomst wist ik het nog steeds niet, maar ik sloeg wel flink aan het solliciteren. Uiteindelijk leek ik wat gevonden te hebben, maar het liep uit op een debacle.

De periode daarna is een beetje een warboel geweest. Ik ben doorgegaan met solliciteren maar een baan zat er niet in. Wel begon ik weer met bloggen en merkte ik hoe fijn ik het vond om te schrijven. Voor het eerst merkte ik ook dat het wel of niet hebben van een baan niet bepalend was voor hoe ik me voelde. Was ik daarvoor bezig met hoe het overkwam op andere mensen dat ik geen werk had, nu kon het me werkelijk niet schelen. Een openbaring. Het is mijn leven en ik ben de enige die het kan leven.

Ik ben opgehouden met mezelf verwijten te maken over iets waar ik zelf maar tot op zekere hoogte invloed op heb of mezelf te vergelijken met anderen. Ik schaam me nergens voor. Ik heb dan geen werk maar ik heb wel tijd om mezelf en de wereld om me mee heen opnieuw te ontdekken. Om nieuwe dromen te vinden die mijn leven weer zin geven. Iets waar ik naar toe kan leven, iets waarvoor ik mijn bed wil uitkomen, iets wat me blij maakt of gewoon alleen maar tevreden. En het vinden van een baan is niet meer de gouden strohalm die me het geluk zal brengen.

Het hebben van een carrière of veel geld zijn geen dingen waar ik denk gelukkig van te worden. Dat denk ik niet eens, dat weet ik. Maar werk en geld heb ik wel nodig om mijn dromen waar te maken. Dus een baan zal er moeten komen. Dat betekent echter niet dat, nu ik geen werk heb, mijn leven stil staat. Juist nu heb ik alle ruimte om nieuwe doelen en dromen te stellen. En die zijn anders dan ze een paar jaar geleden waren.

Mijn dromen zijn veranderd. Maar wie heeft gezegd dat ze altijd hetzelfde moeten blijven? Je verandert toch continue? En al met al kan ik eerlijk zeggen dat mijn oude dromen eigenlijk allemaal zijn uitgekomen. Dus het is tijd voor een nieuw lijstje. Een nieuwe droom.

En wat die nieuwe dromen zijn? Daarover lees je later meer… Flauw hè?

Comments

 1. O, wat een mooi artikel! Fijn, die nieuwe inzichten, ophelderingen en puzzelstukjes die op hun plaats vallen. En nu ben ik stiekem wel heel benieuwd naar je droom (: Liefs!

  • hesteranne says:

   Fijn dat je een het mooi artikel vond! Liefs!

 2. Ik ga een beetje dezelfde fase in. Bijna afgestudeerd en dan is het tijd om werk te zoeken, wat lastig zal worden. Je hebt het niet nodig om gelukkig te worden, maar je hebt het wel nodig om te kunnen leven. Dat is echt zo’n strijd waar ik mee zit.
  Maar mooi dat je een nieuwe droom hebt. Ik ben benieuwd!

  • hesteranne says:

   Ik ben blij dat ik niet de enige ben. Hopelijk vind je snel een baan na je afstuderen. Dat scheelt een heleboel 😀

 3. Yeah, goed hoor! <3 Het is ook echt heel lastig.. Er zijn er zoveel die in een soort zwart gat vallen na hun studie omdat ze niet goed weten wat ze willen (ik ben er een van, bijna afgestudeerd en mijn plannen zijn tot nu toe ook nog maar 'dromen'). Maar he, je komt er wel! 😀

Speak Your Mind

*

http://hesteranne.nl/wp-content/uploads/2015/12/rifle-women.jpg