Mijn gelezen boeken

Het is een tijdje stil geweest op mijn blog. Mijn hoofd stond niet naar schrijven. Wel naar lezen. In de afgelopen weken heb ik dat dan ook veel gedaan. Hieronder deel ik een paar van mijn favoriete boeken met jullie. 

mijn gelezen boeken

Vingers van Marsepein van Racha Peper

Racha Peper is een van mijn favoriete Nederlandse schrijvers. Met Vingers van Marsepein stelde ze me niet teleur. De roman volgt het leven van de tienjarige Bregtje die anno 1704 bij haar oom Frederik Ruysch, een van de bekendste anatomen van zijn tijd, woont.  Daarnaast volg je de tienjarige Benjamin die drie eeuwen later met zijn vader naar Sint Petersburg reist. Hier komt hij oog in oog te staan met de collectie van Frederik Ruysch. Peper weeft deze beide verhaallijnen meesterlijk door elkaar heen. Bovendien is er een bijzondere plaats voor De brief van de koning van Tonke Dragt. Een van mijn favoriete boeken aller tijden, waardoor de roman van Peper net iets extra’s krijgt. Een aanrader!

Oranges are not the only fruit van Jeanette Winterson

Een gedeeltelijk autobiografisch verhaal over een meisje dat opgroeit in een religieus gezin en gaandeweg haar seksualiteit ontdekt. Een boek dat ik zeker nog een keer ga herlezen. Absoluut de moeite waard.

Het defilé van de liefde van Sergio Pitol

Af en toe vind ik het heerlijk om een willekeurig boek te lezen waar ik nog nooit van gehoord heb. Het defilé van de liefde kwam ik in de kringloopwinkel tegen. Het volgt de avonturen van een schrijver die de moord op  een Oostenrijkse vluchteling in de jaren veertig van de vorige eeuw probeert op te lossen. Net als de schrijver zelf blijf je tijdens de hele roman in verwarring over wat er precies gebeurd is. Het blijkt een onoverzichtelijk labyrint van herinneringen. 

The rehearsal van Eleanor Catton

Een roman over de scheidslijn tussen realiteit en fictie, theater en werkelijkheid. Een verrassend boek met meerdere verhaallijnen die gaandeweg het verhaal steeds meer samen lijken te komen. De basis van deze roman is een seksschandaal op een meisjesschool en de saxofoonlessen van een lerares.

Wat hebben jullie de afgelopen weken gelezen?

Comments

 1. Leuk, heel andere boeken dan ik lees :)
  In oktober las ik ook vier boeken!
  1) Brieven aan mijn vader van Kazumi Yumoto, een vertaald Japans kinderboek. Tweede keer dat ik het las :)
  2) Zie me, hoor me van Martine Glaser, een YA-recensie-exemplaar. Past wel in de Halloweensfeer, maar ik had het dus iets te vroeg gelezen om het echt bij Halloween te laten passen 😛
  3) Verbrande levens van Claudia Biegel, een recensie-exemplaar. Dit boek ging over vluchtelingen, best actueel dus. En een hele slordige typefout op de achterkant!
  4) I dreamed of Africa van Kuki Gallman. Ik ben nu in het vervolg bezig, wat eigenlijk korte verhalen zijn die zich tijdens dit boek afspelen. Ik hou van verhalen over Afrika :)

  • hesteranne says:

   Ik heb wel meer boeken gelezen hoor, maar ze waren lang niet allemaal even interessant :P. Brieven aan mijn vader lijkt me een heel interessant boek. Ik ben dol op jeugdboeken!

 2. Het boek Vingers van marsepein lijkt me erg interessant. Ik hou wel van geschiedenisverhalen!

  Ik ben nu bezig met een romeins boek Strijder voor Rome. Ook erg leuk om te lezen!

  Liefs

  • hesteranne says:

   Vingers van marsepein is zeker een aanrader!

Speak Your Mind

*

http://hesteranne.nl/wp-content/uploads/2015/12/rifle-women.jpg