Mijn favoriete boeken van 2015

Nu 2015 definitief voorbij is, heb ik mijn favoriete boeken op een rijtje gezet. In totaal las ik 83 boeken. Een aantal waar ik erg tevreden over ben.

DSC_2162

Het was nog lastig om het lijstje met favorieten kort te houden, want ik heb dit jaar echt mooie dingen gelezen. Uiteindelijk heb ik wel twee favorieten: The Bell Jar van Sylvia Plath en Alles Nieuw van Joke van Leeuwen. Opvallend is trouwens dat ik dit jaar veel meer vrouwelijke auteurs gelezen heb dan in andere jaren.  Daar ga ik zeker mee door, want daarvoor las ik voornamelijk mannelijke auteurs. Onbewust, maar toch. In willekeurige volgorde hier een paar van mijn favoriete boeken van het afgelopen jaar.

boeken2015

boeken20153

boeken2015

1. Notes on a Scandal van Zoe Heller 2. The price of Salt van Patricia Highsmit 3. The Bell jar van Sylvia Plath 4. An invisible sign of my own van Aimee Bender 5. Oranges are not the only fruit van Jeanette Winterson 6. In het paradijs voor de vrouw van Emile Zola 7. The Little Friend van Donna Tartt 8. Drown van Junot Diaz 9. Eva van Carry van Bruggen 10.  Alles Nieuw van Joke van Leeuwen 11. Quiet van Susan Cain 12. Soldaten huilen niet van Rindert Kromhout 13. De boeken der kleine zielen van Louis Couperus 14. A tale for the time being van Ruth Ozeki.

Dank je wel dat je me bent blijven volgen in 2015. Hopelijk brengt 2016 ook weer veel moois!

xx Hester Anne

Comments

  1. Hiervan las ik welgeteld…. 0 boeken. Damn.

    • hesteranne says:

      Dan kun je weer wat boeken op je lijstje zetten 😀

Speak Your Mind

*

http://hesteranne.nl/wp-content/uploads/2015/12/rifle-women.jpg