Beslissingen

Iets waar ik de afgelopen dagen veel aan moest denken…. het nemen van goede of slechte beslissingen.  Ik ben niet iemand die ergens blindelings inspringt. Ik denk over de dingen na. Soms meer dan goed voor me is. Zo wil niemand nog schoenen met me kopen omdat ik nooit kan beslissen welk paar ik nou echt wil hebben. Ter verdediging: ik wil gewoon zeker weten dat ik mijn nieuwe schoenen echt ga dragen want ze zijn al duur genoeg! Maar even serieus: ik neem dus niet zomaar een ondoordachte beslissing. Dat is niet alleen zo bij het kopen van schoenen maar ook bij het zoeken naar werk, woonruimte, meubels etc.  Het belangrijkste criterium voor mijzelf is: het moet goed voelen en ik weet het als ik het tegenkom. Maar wat nou als dat gevoel niet komt? Moet ik blijven wachten? Ik kan toch niet altijd op mijn versleten gympen blijven lopen?

beslissingen

Daarom nam ik in het afgelopen jaar een enigszins twijfelachtige beslissing. Ik wou niet blijven wachten. Het voelde niet helemaal goed, maar ik deed het toch. Ik heb het nu niet over het uitkiezen van een paar schoenen, maar over het nemen van een persoonlijke beslissing. Ik moest een keuze maken en deze keer koos ik voor de niet zo doordachte weg. Ik wilde er voor gaan. Het leek een sprookje, te goed om waar te zijn, maar waarom zou mij dat niet kunnen overkomen? Misschien voelde het niet helemaal goed, maar wat was het alternatief? Ik wilde geen spijt hebben, dat ik het nooit had geprobeerd. Dat ik mijn grote kans had laten schieten. Dus… ik sprong in het diepe..

En ik viel hard. Heel hard. 

Die ene beslissing zorgde voor een opeenstapeling van problemen en een heleboel narigheid.  In de afgelopen maanden is er nog nooit zo veel gebeurd. En ik had van tevoren nooit kunnen bedenken dat die ene beslissing zo doorslaggevend zou kunnen zijn. Achteraf kan ik dus een concreet moment aanwijzen waarop ik een andere keuze had kunnen maken waardoor mijn leven er nu anders uit zou zien. Ik vind dat best een eng idee, want op het moment zelf was ik me daar niet van bewust van. Je leven kan dus afhangen van één moment. Natuurlijk kun je terugkomen op je beslissing en dat heb ik uiteindelijk ook gedaan, maar die allereerste beslissing is grotendeels verantwoordelijk geweest voor de situatie waarin ik me nu bevind.  

Hoe vervelend die situatie soms ook is, toch heb ik geen spijt van die ene beslissing. Ik heb de afgelopen maanden meer over mezelf geleerd dan in alle jaren daarvoor. Bovendien: ik weet zeker dat als ik het niet gedaan had er altijd een vervelend stemmetje in mijn hoofd was blijven zeuren…. wat als je het nou wel gedaan had? Dat laatste hoef ik mezelf nooit meer af te vragen. Dat weet ik.  En wat als ik die beslissing niet genomen had? Ik denk dat mijn leven er dan een stuk saaier uit had gezien.

Dat wil niet zeggen dat ik de volgende keer dezelfde beslissing zou nemen. NEE! Zeker niet. Er is niets mis met een dosis gezond verstand. Maar altijd blijven wachten op het perfecte moment is ook geen optie, want dat moment komt misschien wel nooit. Soms moet je gewoon maar springen zonder dat je weet waar je terechtkomt. Wie weet wat je onderweg tegenkomt.

Hebben jullie wel eens een verkeerde beslissing genomen? En hoe ging je daarmee om?

Comments

 1. Wow, echt een artikel dat je eens goed laat nadenken!
  ik volg je trouwens vanaf nu via bloglovin,volg je me terug? xx

  • hesteranne says:

   Dankjewel! Ik zal ook een kijkje op je blog nemen.

 2. Wat rot om te lezen dat die beslissing niet goed is uitgevallen. Maar als ik er even een positieve twist aan mag geven: je hebt wel het lef gehad om überhaupt een keuze te maken. Waar veel mensen misschien blijven hangen uit angst, ben jij bereidt geweest om wel die sprong te wagen. Dat het is tegengevallen is natuurlijk hartstikke shit, maar dit neemt niet weg dat je trots mag zijn dat je lef hebt getoond. Sterkte ermee!

  • hesteranne says:

   Dankjewel! Ik heb ook geen spijt van mijn beslissing hoor. Dingen lopen nu eenmaal zo en ik heb er veel van geleerd.

 3. Mooi geschreven maar rot om te lezen dat het zo is tegengevallen. Je kan in het leven nooit alle goede beslissingen maken en gelukkig leren we daar van voor een volgende keer. Wees inderdaad maar trots dat je de sprong hebt genomen!

  • hesteranne says:

   Dat doe ik ook hoor. Het is heel vervelend maar uiteindelijk heb ik er veel van geleerd.

  • hesteranne says:

   Dat ben ik ook hoor. Ik was anders altijd blijven twijfelen over mijn beslissing.

 4. Wat een inspirerend artikel! Mooi om te lezen! Ik heb ook al wel eens een verkeerde beslissing gemaakt…achteraf voelde ik me heel stom en ik schaamde me. Maar ik probeer dan te denken; als je niets doet, kan je ook niets verkeerd doen 😉 ik had het onlangs met een vriendin over wel of niet een bouwgrond kopen. In zo’n situaties weet je nooit wat je je juist te wachten staat. Het is een sprong in het duister maar ik denk dat je soms moet durven springen…om ergens te komen.

Trackbacks

 1. […] Hester Anne – Beslissingen Beslissingen. Tja. Iedereen maakt ze, elke dag. En misschien zouden we er eens iets meer over na moeten denken, zoals Hester Anne doet. Daarnaast is dit tekstje voor mij heel inspirerend! […]

Speak Your Mind

*

http://hesteranne.nl/wp-content/uploads/2015/12/rifle-women.jpg