5 dingen die je doet als je geen werk hebt

Ik ben nu al een tijdje werkloos. Natuurlijk wil ik graag zo snel mogelijk een baan vinden maar ik kan niet fulltime, 8 uur per dag, solliciteren. Dan word ik gek. Trouwens zoveel vacatures zijn er niet eens om op te reageren. Ik houd altijd wel een paar vrije uurtjes per dag over.  Deze uren moet ik zelf invullen. En het liefst zou ik natuurlijk de hele tijd leuke dingen doen.. Dus gaan winkelen of naar het museum of vriendinnen opzoeken in Groningen, maar dat kost geld en de meeste andere mensen werken of studeren gewoon. Toch weet ik altijd wel wat te bedenken.. dus hieronder noem ik vijf dingen die ik doe als ik niet solliciteer!

geen werk hebben

 • Opruimen. Ik maak opeens ‘s ochtends mijn bed op. Daarvoor moest ik meestal mijn bed nog opmaken als ik thuis kwam, maar nu is het een van de eerste dingen die ik doe. Ik ben veel thuis dus ik wil niet de hele dag naar een onopgemaakt bed kijken. Sowieso probeer ik mijn huis zo netjes en overzichtelijk mogelijk te houden. Ik heb nog nooit zoveel gepoetst. 
 • Bloggen. Mijn blog is mijn hobby dus ik probeer er zoveel mogelijk mee bezig te zijn. Al kom ik er alsnog minder vaak aan toe dan ik zou willen. Mijn hoofd staat er niet altijd naar, maar ik probeer toch altijd wel om er een uurtje per dag mee bezig te zijn.
 • Verven.  In de afgelopen maanden heb ik beetje bij beetje de muren en kozijnen van mijn huisje geverfd. Ik zet een muziekje of luisterboek aan en ik ben weer een paar uur verder.
 • Naar de kringloop. Ik ga graag een keer per week naar de kringloop. Gewoon kijken of ze nog wat leuks hebben. En gelukkig ben ik niet meteen bankroet na het kopen van iets leuks!
 • Uitstellen.  Op de een of andere manier, ondanks alle ‘vrije tijd’ kom ik toch nog uren tekort om alles te doen wat ik graag zou willen. En juist omdat ik alle tijd van de wereld heb, stel ik alles zoveel mogelijk uit. Ik kan toch morgen ook mijn logeerkamer opruimen? Echt hopeloos!

Wat doe jij zoal de hele dag? Heb je werk of ben je juist op zoek?  

Comments

 1. Hier ook een werkeloze :(. Ik ga naar mijn vriend of vriendinnen, wandel in het bos met de hond, kijk naar series, schrijf af en toe een blogpost en ben ook bezig met rijlessen.

  • hesteranne says:

   We zijn lang niet de enige 😀 Een serie kijken vind ik ook altijd wel fijn!

 2. Ik ben ook werkloos – hoewel, niet helemaal, ik bezorg op dinsdag en vrijdag post en ik vermaak me daar dus eigenlijk best wel goed mee maar het is natuurlijk niet genoeg en wat ik wil ;). Ik lees veel boeken en tijdschriften, ik kleur, ruim op (veel), doe klusjes in huis die blijven liggen, blog veel, spreek met vrienden af… Of kijk zinloos tv :’)

  • hesteranne says:

   Wel fijn dat je in ieder geval werk hebt, ook al is het niet je droombaan. Heb je in ieder geval wat afleiding. Lezen doe ik ook graag en veel!

 3. Ik ben ook aan het solliciteren :)
  Wat ik allemaal doe… Vooral: sollicitatiebrieven schrijven, sollicitatiegesprekken en -opdrachten, boodschappen, koken, opruimen, lezen, schrijven (blogs, verhalen, sollicitatiebrieven :P), kleding naaien, spelletjes spelen op m’n gameboy (zo mogelijk ook samen met anderen). Ik wil ook weer meer tekenen/verven, maar mijn hobbies wissel ik een beetje af (tijdje veel kleding maken, dan weer een tijdje veel tekenen, etc).

  • hesteranne says:

   Ik probeer ook zoveel mogelijk af te wisselen maar ik val al snel in een routine.

 4. Hoe balen dat je nog steeds geen werk gevonden heb. Ik hoop zo dat je snel een mooie baan vind. Zelf ben ik geweldig in uitstellen en vreselijk in opruimen. De was van maandag hangt nog aan de lijn in huis en overal vind je kleding terug. Vanavond maar eens opruimen (A)

  • hesteranne says:

   Dat hoop ik ook! Maar het is een lastige tijd om werk te vinden. Afwachten dus.

 5. Oh Wow. Zo herkenbaar. We zijn te oud 😛
  Gelukkig studeer ik nog, dus dan moet ik ook nog naar school enz.
  Ik blog in mijn vrije tijd en probeer leuke dingen te doen, maar ja alles kost geld 😉

  Ik hoop dat je iets leuks kunt vinden!

  • hesteranne says:

   Dankjewel! In 2015 moet het toch lukken 😀

 6. Herkenbaar stukje, ik word ook ‘opruimeriger’ als ik meer thuis ben, al merk ik wel dat nu ik langer thuis zit mijn dag veel makkelijker vol komt dan eerst. Ik lees ook veel (ook veel blogs), wil eigenlijk meer schrijven dan alleen op mijn weblog, en ik ben heerlijk tuttig aan het breien gegaan. Er zijn nog veel dingen die ik eigenlijk graag op wil pakken, maar met mijn energie (ik kwam anderhalf jaar terug thuis te zitten met een burn-out) laat dat niet altijd toe.

  • hesteranne says:

   Breien moet ik toch ook maar een keer proberen. Lijkt me wel een gezellige bezigheid als ik bijvoorbeeld een serie aan het kijken ben 😀

Speak Your Mind

*

http://hesteranne.nl/wp-content/uploads/2015/12/rifle-women.jpg